3 min de citit

Fiecare pas dintr-o drumeție devine tot mai entuziasmant, dar oare și picioarele tale sunt la fel de entuziasmate ca tine? Picioarele preiau cea mai mare parte a muncii în drumeții, deci este important să ai încalțămintea potrivită

Alegerea bocancilor de drumeție nu este întotdeauna ușoară. De la dimensiune la stil, există multe caracteristici din care să alegi, iar ceea ce se simte bine în magazin are încă nevoie de timp de adaptare înainte de ieșirea în natură.

 

hiking boots

 

1. Unde te duci?

Bocancii de drumeție sunt făcuți având în vedere un mediu specific. Caracteristici precum rigiditatea tălpii sau înălțimea gleznei vor varia în funcție de teren și de condițiile în care te vei îndrepta. Cunoașterea acestora va fi esențială în determinarea încălțărilor de drumeție care se potrivesc cel mai bine nevoilor tale.

 

Încălțăminte ușoară de drumeție

Încălțăminte ușoară de drumeție:Modelele low-cut cu tălpi intermediare-flexibile sunt  excelente pentru drumeții de o zi. Unii excursioniști pot chiar alege pantofi de alergare pentru trasee pe distanțe lungi datorită confortului oferit de aceste modele de încălțăminte.

 

Bocanci de drumeție de o zi:

Bocanci de drumeție de o zi: Acestea variază de la modele cu croială medie la înaltă și sunt destinați excursiilor de o zi sau excursiilor scurte de rucsac cu încărcături ușoare. De multe ori se flexează ușor și necesită puțin timp de adaptare, dar le lipsește suportul și durabilitatea bocancilor de trakking.

 

Ghete Backpacking-Trekking

Ghete Backpacking-Trekking: acestea sunt concepute pentru a transporta sarcini mai grele în excursii de mai multe zile adânc în natură. Majoritatea au o tăietură înaltă care se înfășoară deasupra gleznelor pentru un sprijin excelent. Sunt durabile și oferă susținere, au tălpi intermediare mai rigide decât încălțămintea mai ușoară, sunt potrivite pentru călătorii pe traseu sau în afara traseului.

 

 

2. Diferența dintre materiale

 În ceea ce privește încălțămintea de drumeție, materialul este extrem de important. Țesătura greșită îți poate face picioarele fierbinți, incomode și înghesuite. Găsește materialul potrivit pentru confortul maxim al traseului.

 

alegerea bocancilor de drumetie


Sintetice: Materialele din această categorie sunt adesea nailon și poliester. Sunt ușor de pătruns, se simt ușoare și se usucă mai repede când sunt umede, dar sunt mai puțin rezistente la apă.

Piele cu granulație: Adesea realizată cu jumătate piele și jumătate sintetică, acest material este încă foarte respirabil, cu toate acestea, nu este la fel de rezistent la apă ca pielea cu bob integral. Durabilitatea este, de asemenea, la capătul inferior.

Piele naturală: Majoritatea cizmelor de alpinism sunt realizate din piele naturală. Este un material foarte durabil, perfect pentru excursioniștii riguroși care doresc să traverseze terenuri nesigure. Pe de altă parte, acest material este mai puțin respirabil și foarte greu.

 

 

3. Ce înălțime alegi?

 Cizmele de drumeție sunt disponibile în diverse înălțimi ale gleznei, iar acest lucru ar trebui să fie adaptat în special tipului tau de trekking - tăierea greșită ar putea provoca o gleznă suprasolicitată sau pietre în pantofi. Există trei tipuri de luat în considerare:

înalțimea bocancilor

 

Decupați: acestea sunt similare cu pantofii de alergare. Deși sunt perfecte pentru drumeții ușoare, casual, această croială te face vulnerabil la rănile la gleznă. Pantofii cu această croială sunt indicați pe trasee bine întreținute.

Mid-cut: acest stil oferă mai mult sprijin și echilibru al gleznei, precum și o protecție mai bună în ceea ce priveste pietrisul sau crengile de-a lungul traseului.

Înalți: cu un echilibru optim și sprijin pentru glezne, această tăietură este cea mai potrivită pentru drumeții aventuroși care se îndreaptă și se îndepărtează de traseu sau traversează terenuri potențial periculoase.

 

4.Este dimensiunea potrivita?

 Potrivirea perfectă este absolut esențială atunci când vă alegeți ghetele de drumeție. Nu este vorba doar despre dimensiunea picioarelor, însă - forma este, de asemenea, un aspect cheie, de la lățimea călcâiului până la flexibilitatea degetelor de la picioare. Ar trebui să aveți spațiu de mișcare. Cizma ar trebui să se potrivească bine în jurul piciorului în timp ce călcâiul rămâne în stabil. Un calcâi instabil este principala cauză a veziculelor, pe care doriți să le evitați.

 Încercați întotdeauna cizme de drumeție în timp ce purtați șosetele adecvate pentru a obține o senzație exactă de confort și potrivire. În timp ce vă aflați în magazin, întrebați despre șosete și branțuri. Toate acestea vor contribui la potrivirea generală și confortul cizmelor de drumeție.

 

5. Testează

 În cele din urmă, dupa achizitie nu te aventura direct spre un traseu. Lasa piciorul sa se obisnuiască, poartă bocancii in jurul casei pentru a se modela pe picior. Acest lucru îți va oferi, de asemenea, o idee mai bună dacă sunt sau nu ghetele potrivite pentru tine. Dacă nu sunt, întoarce-te la magazin pentru a pune mai multe întrebări sau schimbați cizmele cu o altă pereche.

 

Doriți să discutați cu noi despre cum să alegeți cizmele de drumeție? Contactează-ne și te ajutăm.

Dacă ai întrebări, avem răspunsuri. La X-outdoor este simplu să obții sfaturi de specialitate și sfaturi despre echipament din confortul casei tale.


Lasa un comentariu

Comentariile vor fi aprobate inainte de afisare.