3 min de citit

A decide între o jachetă soft shell și o jachetă hard shell poate fi dificil dacă nu ești sigur ce cauți. Ambele oferă o varietate de beneficii, de la confort la protecție, deci, pe care ar trebui să o alegi? Luarea deciziei corecte este ușoară atunci când înțelegi diferența dintre jachetele de tip hard shell și cele de tip soft shell, plus pentru ce fel de aventuri sunt concepute fiecare.

Hard shell vs soft shell

 

Care este diferența dintre o jachetă hard shell și o jachetă soft shell?

 

Ce este o jachetă cu hard shell? O jachetă impermeabilă cu glugă, uneori izolată, concepută pentru a oferi protecție. Este respirabilă, ușoară, durabilă și impermeabilă în ploaie sau zăpadă. Termenul de hard shell descrie o țesătură ce nu este foarte elastică, oferind o senzație și un sunet ușor șifonat, fiind foarte durabilă. Când comparați un hard shell cu un soft shell, puteți face diferența simțind țesătura și ascultând un sunet zgomotos. (hard shell-ul scoate de obicei mai mult zgomot decât un soft shell).

 

La ce se folosesc jachetele de tip hard shell? Sunt folosite pentru protecția împotriva ploii sau a zăpezii. Sunt indispensabile pentru drumeții, camping, hiking, zile cu pulbere sau orice altă activitate care ar putea avea loc pe timp de ploaie sau zăpadă abundentă. Cele mai bune jachete cu hard shell (fără izolație) sunt mai ușoare și mai ambalabile decât jachetele cu soft shell și sunt alegerea mai bună atunci când greutatea și spațiul sunt o problemă.

 

Ce este o jachetă soft shell? Este o jachetă moale, poate fi rezistentă la apă, elastică, respirabilă, oferind protecție împotriva zăpezii ușoare și a ploii. Unele au tehnologie respirabilă și impermeabilă, dar cele mai multe sunt doar hidrofuge. Acestea sunt concepute pentru a fi elastice și pentru a menține o temperatură corporală confortabilă în timpul activităților outdoor. Cele mai multe jachete soft shell au o căptușeală moale sau o căptușeală din fleece care oferă căldură suplimentară.

 

La ce se folosesc jachetele soft shell? Sunt utilizate pentru elasticitate, căldură și respirabilitate în timpul aventurilor sau activităților în aer liber. Acestea pot fi folosite ca strat mediu izolant atunci când faceți stratificare pentru schi sau vă îmbrăcați pentru vreme rece și sunt o alegere excelentă pentru uzura de zi cu zi în timpul iernii. Jachetele cu soft shell sunt versatile, dar adesea nu sunt la fel de ușoare, ambalabile sau impermeabile ca jachetele cu hard shell.

 

Ar trebui să port hard shell sau soft shell?

 

Dacă mergi intr-o excursie de o zi și există șanse de ploaie, poartă un hard shell. Dacă vrei să faci o excursie de mai multe zile în munți sau în camping, împachetează întotdeauna un hard shell. Impermeabilitatea și durabilitatea asigură protecția de care ai nevoie pentru hiking și vreme ploioasă, de asemenea, sunt mai ușoare și mai ambalabile decât soft shell-u, așa că sunt indispensabile pentru excursioniști.

 

Poartă un soft shell dacă faci drumeții, alpinism, ciclism, alergare sau doar o zi relaxantă în vreme rece și uscată. O jachetă softshell pentru schi este grozavă într-o zi uscată. De asemenea, o puteți folosi ca strat sub jacheta de ploaie cu hard shell pentru căldură. Reține că majoritatea soft shell-urilor oferă rezistență fiabilă la apă, deci dacă plouă sau ninge puțin în timp ce sunteți afară, ar trebui să rămâneți în cea mai mare parte uscat. Dacă intenționați să petreceți mult timp afară pe timp de iarnă, vă recomandăm să efectuați o investigație suplimentară asupra jachetelor sintetice vs. jachete de puf.

soft shell vs. hard shell

 

Crezi că ai aflat diferența dintre jachetele de tip hard shell și cele de tip soft shell? Consultați selecția noastră largă de jachete pentru bărbați și femei.

 

 

 


Lasa un comentariu

Comentariile vor fi aprobate inainte de afisare.