2 min de citit

Știi diferența dintre îmbrăcămintea impermeabilă, cea hidrofugă și cea rezistenă la apă? Dacă aveți o oarecare înțelegere, dar nu puteți discerne în mod clar între acești termeni, nu sunteți singuri. Suntem aici pentru a clarifica lucrurile.

Deci, să descoperim ce înseamnă de fapt impermeabil, hidrofug și rezistent la apă. Și află ce este potrivit pentru tine.

 

                                                                                                                                           

jachete impermeabile

 

Rezistență la apă

Aceasta oferă cel mai scăzut nivel de protecție împotriva apei. Dacă un articol de îmbrăcăminte rezistă apei, acest lucru se întâmplă de obicei pentru că țesătura în sine acționează ca o barieră între tine și un duș ușor de ploaie. Anumite țesături oferă un grad de rezistență la apă, deoarece este nevoie de timp până când apa se scurge prin material. Cu adăugarea unui strat de acoperire sau impregnare, poti face țesătura hidrofugă

 

Hidrofug

Țesăturile hidrofuge depind de ceva numit înclinarea suprafeței pentru a respinge lichidul. Dacă o picătură intră în contact cu țesătura la un unghi mai mic de 90 de grade, puțină apă va fi absorbită în țesătură, dar dacă o picătură atinge un unghi mai mare de 90 de grade și mai puțina apă va fi absorbită. Adică, odată ce un lichid lovește suprafața țesăturii, în funcție de unghiul de impact și de suprafața acoperită va determina cât de bine este respinsă apa.

 

Impermeabil

Un produs etichetat „impermeabil” oferă cel mai înalt nivel de protecție împotriva apei în rândul îmbrăcămintei exterioare. Atunci când companiile proiectează produse impermeabile, acestea vizează caracteristici rezistente la apă și le sporesc pentru a crește cantitatea de apă respinsă.

 

Statisticile HH (Hydrostatic Head Test) sunt un alt instrument de utilizat atunci când decizi ce tip de îmbrăcăminte exterioară se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

HH (mm)

“Condiții meteo „Cel mai bine utilizat”

1,500mm la 5,000mm

Condiții ușoare până la medii: averse de ploaie și de zăpadă

5,000mm la 10,000mm

Condiții moderate: ploi constante și ninsoare

10,000mm la 40,000mm+

Condiții extreme: ploi abundente și furtuni de zăpadă

 

 

Rezumat

Jachetele rezistente la apăsunt adesea realizate dintr-o țesătură care te poate proteja de dușuri ușoare pentru o perioadă scurtă de timp.    

jacheta impermeabila

Jachetele hidrofuge sunt potrivite pentru averse de ploaie.

jacheta impermeabila

 

Jachetele impermeabile sunt cele mai bune în condiții de ploaie și zăpadă abundentă.

jacheta impermeabila
                                                                                                                                                                              
Pentru întrebai suplimentare sau ajutor pentru achizitia unei jachete outdoor ne puteti contacta online sau în magazin.

Lasa un comentariu

Comentariile vor fi aprobate inainte de afisare.